Hi! Ik ben Elsbeth van Lienden en werk al jaren met ondernemers en CEO's die zich ook realiseren 'het mag en moet nu anders' en mij vragen hen te helpen hun patronen te doorbreken, nieuwe werkbare overtuigingen ervoor in de plaats te zetten, rationeel & intuïtief te combineren tot een super geoliede machine én hierdoor impact en resultaat snel te verbeteren. 

Zo'n 13 jaar geleden, als management & directie teamlid in HR functies, is het zaadje voor mijn passie geplant: hoe komt het dat de coaches & consultants worden ingehuurd, zij verandering teweeg brengen, maar dat na een tijdje toch alles weer nagenoeg bij hetzelfde is? Wat wordt er niet aangepakt waardoor dit kan gebeuren!? Waarom blijven we doen wat we deden?

Alles wat er te vinden was en is over mindset heb ik gelezen en me eigen gemaakt. Ik legde de verbanden tussen de rechte weg naar het doel (Straight-Line Leadership van Dusan Djukich) én de 'zachte' kant van leven ondernemen in flow, onder leiding van universele, kosmische wetten die de natuur 'vanzelf' laten floreren. Het toepassen van beide, lijnrechte actie & een spirit gedreven mindset, is wat zaken écht en snel vooruit beweegt. 

Ik investeerde tonnen in mijn eigen ontwikkeling, mijn eigen bedrijf, werd en wordt gecoacht door de besten ter wereld en heb alles wat ik nu weet en toepas zelf doorleefd. Vandaar ook dat ik snap waar je nu staat, wat er moet gebeuren en hoe ik je hierbij kan helpen.

Ik heb gedaan wat anderen zeiden dat écht ging werken, online en offline klanten gecreëerd, ik heb manieren van werken eigen gemaakt die helemaal niet de mijne waren. Ik had een lange weg terug te vinden naar mijn eigen intuïtie en weten. En voor alles ben ik super dankbaar want het heeft dit enorm helder gemaakt: 

Succesvol zijn is het lef hebben telkens weer groei te omarmen, jouw unieke belemmerende overtuigingen te transformeren, skills te leren die je helpen makkelijk te verkopen en jouw eigen weg te bewandelen zonder de belemmering van de zou-je-dat-nu-wel-doen-stemmetjes.  

Je bent gemaakt om te groeien en hebt de unieke mogelijkheid hiervoor te kiezen. 

CEO Hans besloot na mentoring de productie afdeling wél te informeren over de veranderingen in de organisatie over 3 jaar waardoor hij kosten bespaart, meer waardevolle input verkreeg en een groot deel van het team kon behouden, wat hij niet voor mogelijk hield daarvoor.

Hannah wilde op termijn een HR directiefunctie. Zij dacht dat dit nog een paar jaar voor haar lag, maar binnen een maand had ze ingangen bij de board en krijgt ze in afwachting van de functie werk dat haar hierop voorbereid.

Jantine had een omzet van zo'n 15K toen we aan haar traject startten. Binnen een maand na aanvang besloot ze: hier wil ik mee verder. Ze wist dat ze goed is in haar werk en haar jaaromzet groeide naar 60K in het eerste jaar.

Hans had grote moeite om met directeuren te spreken waardoor hij niet met zijn gewenste doelgroep in contact kon komen. Dit belemmerde zijn groei. Inmiddels spreekt hij hen met plezier en is zijn omzet verdubbeld..

Dus wat nu?

Er is een simpele universele wet die zegt: heb voor ogen wat je werkelijk verlangt, zie de kansen die zich voordoen (vaak vermomt in een niet persé comfortable actie) en grijp die. Je bent niet voor niets op deze website gekomen, daarvan ben ik overtuigd.

Ik help je heel graag allereerst helder te krijgen wat de werkelijke vraag is.

REGISTER YOUR SPOT NOW

Enter your details below to get instant access to [enter lead magnet name here]

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close