Certified Marshall Goldsmith Stakeholder Centered Executive & Team Coach

Welk resultaat willen executives behalen met coaching?

"Net als in sport is het steeds meer een gewoonte in organisaties om toptalent te ondersteunen met een coach, om zo tot maximale prestaties te komen."

De wereldtop weet de weg naar Marshall Goldsmith Stakeholder Centered coaching te vinden en plukten de vruchten ervan, waaronder:
Alan Mullaly, CEO Ford Motor Company and former President and CEO Boeing Commercial
JP Garnier, CEO GSK, one of the Best Practice Institute's top 20 CEO's
Frances Hesselbein, Winner of the Presidential Medal of Freedom
Jim Young Kim, 12th President of the World Bank.

MGSCC is ontwikkeld voor succesvolle executives die zijn verkozen als de top leiders en high potentials in een organisatie. Door tientallen jaren ervaring is zeer duidelijk geworden wat executives zoeken in executive coaching: het maximaliseren van zowel persoonlijke als zakelijke ROI.

Het zijn deze drie kenmerken van Marshall Goldsmith Stakeholder Centered Coaching die het resultaat voortbrengen in executive coaching:

  1. Een zeer accurate weergave van de huidige leiderschapseffectiviteit
    Er worden 360 assessments en diepte interviews over het gedrag afgenomen waarmee wordt gezorgd dat de leider een compleet beeld heeft van leiderschapseffectiviteit en groeimogelijkheden.

  2. Een ambitieus, persoonlijk leiderschapsmodel dat authentiek is aan de stijl en persoonlijkheid van de leider.
    Samen met de leider wordt gewerkt aan een Authentiek LeiderschapsModel waarin wordt gespecificeerd waaraan zij gaan werken om hun persoonlijke leiderschapsstijl te versterken in de organisatie.

  3. Een effectieve 'roadmap' die ervoor zorgt dat beiden gematcht worden.
    Hierin wordt gebruik gemaakt van de befaamde MGSCC werking, waarin degenen die direct met de leider werken (stakeholders) er bij worden betrokken om verandering on the job te bewerkstelligen.


Waarom betrekken we de stakeholders erbij? 

Het systemisch betrekken van stakeholders is essentieel om effectieve coaching te realiseren en het heeft verschillende positieve invloeden. Zo wordt heel snel geïdentificeerd welke specifieke leiderschapsgedragingen het meeste impact hebben. De leider ontwikkelt zich, en de stakeholders zien ook daadwerkelijk die verandering waardoor integriteit en leiderschapsstatus verhoogd worden. Stakeholders staan hierdoor niet langer langs de zijlijn: zij worden hiermee supporters en creëren zelf een omgeving waarin verandering gewaardeerd en toegejuicht wordt.

De voornaamste redenen waarom leiders niet voor promotie in aanmerking komen zijn: A. ze zijn er nog niet klaar voor of B. hun waardering in de organisatie ligt niet goed, cq hun leiderschapsbrand matcht niet met de vraag.

Stakeholder Centered Coaching pakt beide punten intrinsiek aan:

Door middel van de betrokkenheid van stakeholders wordt een coachingcultuur in de organisatie gekweekt, waarin zowel de groei van toekomstige leiders als medewerkerbetrokkenheid positief wordt 'meegezogen'.
En doordat de perceptie van stakeholders continue shift, bouwt het coaching programma van nature en op een krachtige manier aan de persoonlijke branding van de leider.

Global Leadership Assessment (GLA360)

De GLA360 is een assessment dat zijn oorsprong heeft in baanbrekend onderzoek, uitgevoerd door Marshall Goldsmith (#1 Leadership Thinker and Executive Coach, schrijver van het boek What got you here won't get you there, en Triggers). In dit onderzoek waren CEO van Fortune 100 bedrijven, internationale thought leaders en business executives van bedrijven verspreid over 6 continenten betrokken.

Waar de meeste assessments door een coach of statisticus worden samengesteld, is de GLA360 het eerste en enige assessment op de markt dat door multinationals voor multinationals is gecreëerd. En nu dus via onder andere The Pink Walnut ook beschikbaar voor het MKB in Nederland!

De GLA360 omvat en meet de top 15 meest belangrijke competenties die van de hedendaagse internationale leider worden gevraagd. Het geeft de leider een beeld van de competities die door hem of haar moeten worden ontwikkeld om succesvol en effectief te zijn als leider.

De GLA360 is een gestructureerd proces waarin na een intake online en offline data wordt verzameld welke wordt geanalyseerd door een gecertificeerde coach. Deze data wordt door de coach met de leider besproken, waarna 1 of 2 leiderschapsgedragingen worden gekozen ter ontwikkeling. De GLA360 kent een doorlooptijd van zo'n twee maanden, inclusief begeleidende coaching.

Benieuwd wat Stakeholder Centered Coaching of de GLA360 voor jou kan betekenen?

Maak een belafpraak of stuur een mail naar info@thepinkwalnut.com.

Op deze pagina download je alvast de PDF met daarin de 20 ineffectieve leiderschapsgewoonten ter inspiratie!


Those who cannot change their minds cannot change anything.
- George Bernard Shaw


This Is A Colored Section Title To Break Up Your Page