Laat tijd voor je werken.

Onze agenda’s zijn vol, zijn altijd druk en hebben weinig tijd. ‘Ik weet niet of ik nu tijd kan vrijmaken voor mentoring.’, hoorde ik laatst van iemand die hierin interesse had. Dit is wat ik hem vertelde.

Tijd is niet te managen. We hebben allemaal evenveel tijd in de dag. 24 uur. Wat je kunt managen is wat je doet in die 24 uur. Wat te managen is, zijn jouw activiteiten.

Herken jij dat ook? Dat je aan het eind van de dag denkt, goh, het is alweer om, wat heb ik allemaal gedaan eigenlijk!? Is jouw resultaat in business niet zoals je wenst?

Dit is een duidelijk signaal dat jij je door de dag ‘heen beweegt’ en dat wat zich aandient, jouw dag laat leiden. En daarmee ook de jouw tijd.

Het is een kwestie van “prioritijd”.

Waar wil je tijd voor maken?Welke activiteiten dragen werkelijk bij aan het realiseren van een verlangen of doel?Hoe gebruik je tijd als excuus om juist niet dat te doen wat je zou moeten doen?

Tijd is een van de makkelijkste excuses van ons onderbewuste mind om tegen ons te gebruiken. Om alles te laten blijven zoals het nu is.”Het is nu niet de tijd om een traject te starten. Ik moet eerst iets afmaken voordat ik iets nieuws oppak. Volgende week komt beter uit.”

Ga eens na wanneer jij tijd gebruikt als reden waarom je bepaalde dingen niet doet of voor je uitschuift. Wat zeg je dan?

Tijd valt niet te managen. Wel de activiteit. 

Mensen die veel gedaan krijgen, snappen dit. Zetten een doel voor de dag: Dit is wat vandaag gedaan moet zijn. En doen zichzelf het grootste plezier wat ze zichzelf kunnen doen: komen deze belofte ook na.

Op deze manier begint tijd voor je te werken, in plaats van tegen.

Dus concreet: hoe laat je tijd voor je werken?

1. word je bewust van de momenten waarop je tijd gebruikt als reden om iets niet te doen.

2. heb je hiervoor werkelijk geen tijd? Of stel je iets uit wat je moeilijk vindt om te doen? 

3. ga na of je hieraan werkelijk tijd wilt of moet besteden. Is het echt belangrijk genoeg om NU te doen? Als iets niet belangrijk is, zeg ook gewoon: ik maak hier geen tijd voor vrij, maar gebruik niet tijd als excuus.

4. begin met het plannen van jouw dag. Wat doe je elk uur? Plan dus ook tijd in waarin je niets doet! Het is een misvatting dat een agenda jouw beroofd van vrije tijd of je verplichtingen geeft. Dit is een patroon dat je wilt ontrafelen en bijstellen!

5. kijk welke activiteiten je dagelijks doet, hoe kom je door de dag? Wat hiervan draagt bij aan het doel? Wat niet? Wat moet je perse zelf doen? Kan iemand anders ook iets van je overnemen?

Word je bewust van de bullshit die jij jezelf vertelt over het hebben van te weinig of geen tijd. Dan kun je daarna anders kiezen! 

Succes!

See & Be

Elsbeth

PS: als jij zover bent… dan zijn dit een aantal manieren waarop ik jou persoonlijk en in business verder kan helpen groeien. 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.