Het nadeel van omdenken.

Omdenken is een populaire bezigheid en ik snap dat ook wel. Het lijkt zo logisch omdat het vaak waarheden als een koe zijn. Bijvoorbeeld: “Wat zou er gebeuren als je niets zou doen?” Een hele goede vraag om bij stil te staan. Maar dan….

Je gaat de zaken op een andere manier bekijken, vanuit een logische kant die je zelf vaak niet ziet. Op bovenstaande vraag komen vast antwoorden die je laten inzien ‘hmmmm shit, ik moet wat gaan doen want anders ….”. 

En dat is natuurlijk perfect. Alles begint met bewustwording en daar is omdenken handig voor. Het venijn zit ‘em in de staart. Want zodra jij je bewust bent dat je het anders wilt, komt jouw onderbewuste mind om de hoek kijken. Die alles behalve anders wil.

Die wil namelijk alleen maar meer van hetzelfde en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit zo blijft. 

Dat ziet er ongeveer zo uit: 

Je bedenkt, weet in het gunstige geval, JA! Dit is wat ik wil, hier ga ik voor. Je zet de eerste stappen op het nieuwe pad en daar komen de beren op de weg. Hoe ga je verder? Wat is de beste manier? Mensen in je omgeving die zich zorgen maken en het je afraden. Een mislukking want tsja die horen erbij. Langzaam begin je de moed op te geven en geef je je over aan de stemmetjes in je hoofd: ‘ach ja, het is ook eigenlijk best goed zo’ ‘ik heb het geprobeerd, maar niet gelukt’, ‘het is nu ook niet de ideale tijd’. En ga zo maar door de lijst is oneindig.

Uiteindelijk stop je het pad naar dat nieuwe te bewandelen. Hiermee geef je de onderbewuste mind een flinke boost; het is weer gelukt en daarmee heb je jezelf de ‘NIET-ervaring’ gegeven. Het is niet gelukt. 

En telkens wanneer je nog een poging waagt, neem je die NIET-ervaring mee. En zal deze keer op keer door je onderbewuste mind, op andere manieren, worden gebruikt om je te houden op de zogenaamd veilige plek waar je nu en al heel lang staat.

Wat werkt dan wel in combinatie met omdenken?

Je hebt jouw onderbewuste mind te herprogrammeren. En dat lukt als je een steady visie hebt, waar je super focus op hebt om te realiseren en je niet van je pad af te brengen bent. Jezelf de WEL-ervaringen te geven waardoor het onderbewuste wordt overschreven naar iets dat wel voor je werkt. Zodat dit jouw nieuwe way of being, jouw nieuwe ZIJN is geworden. Een dappere weg om te bewandelen en eentje met een supergave uitkomst, namelijk eindelijk doen waarvan je al langer weet, dit is wat ik te doen heb en te zijn wie je werkelijk bent.

Ga je omdenken? Prima! Maar neem meteen de wetenschap mee dat je ook jouw zelfbeeld zal moeten meeveranderen.

Enjoy :-).

See & Be

Elsbeth

PS: als jij zover bent… dan zijn dit een aantal manieren waarop ik jou persoonlijk en in business verder kan helpen groeien. 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *