Vind jij het als coach, trainer, therapeut of teacher ingewikkeld om klanten te creëren en wil je dit vergemakkelijken? Dan wil je eerst duidelijk krijgen in welke van de vier stadia je werk te doen hebt!

De eerste stap is 'CONNECTIE MAKEN'

Je wilt een verbinding tot stand brengen met jouw potentiële klant. Hoe kom je in contact met je doelgroep? Gaat je dat makkelijk af? Welke ingangen kun je creëren? Online, offline? 

Er zijn legio mogelijkheden om in contact te komen; als je merkt dat dit voor jou lastig is, wil je onderzoeken welke overtuigingen je hebt over het contacten van mensen (ik mag niet met vreemden spreken, ze zien me al aankomen etcetc) en deze overtuiging veranderen


De tweede stap is 'UITNODIGEN'

Nadat je met iemand in verbinding bent, wil je die persoon uitnodigen voor een gesprek. Voor een nadere kennismaking, voor een gesprek waarin je al helderheid verschaft over de keuzes waarvoor iemand nu staat bijvoorbeeld. 

Dit is een logische stap omdat zolang je niet in gesprek bent, er niets gedaan kan worden. Het is goed om hierin proactief te zijn en om een gesprek te durven vragen!

Durf jij te vragen, mensen uit te nodigen? Er ligt geen druk op. Een uitnodiging kan leiden tot een gesprek waarna het voldoende is, kan leiden tot een opdracht aan de persoon en een vervolggesprek of kan leiden tot het onderzoeken van samenwerking.


De derde stap is 'GESPREK VOEREN'

Nu ga je het gesprek in, waarin je wilt achterhalen of je voor iemand van betekenis kan zijn. Het gesprek gaat niet over jou, wel over jouw gesprekspartner. Hierin wil je de fijne lijn zoeken tussen 'geven' en 'teveel geven zodat men na het gesprek bedankt voor de info en weer verder kan'. Het is een kunst, zo'n gesprek voeren, het is een verkoopgesprek. Dat niet aanvoelt als een verkoopgesprek. Je wilt hierin van waarde zijn.

Als je dit lastig vindt, wil je kijken naar jouw overtuigingen rondom sales. Welke ervaringen heb je er zelf mee opgedaan, waar blijf je van weg? Wat vind je er moeilijk aan? Heb je een manier, de juiste vragen, die leiden tot een verkoop?


De vierde stap is het 'VOORSTEL DOEN'

In deze fase vertel je hoe je denkt van waarde te kunnen zijn en wat hiervoor de investering is. Dit is een gesprek in een gesprek want je hebt hiervoor skills nodig. Want wat doe je als er bezwaren komen? Als je merkt dat dit een hekel punt is waardoor je klanten wegblijven dan wil je ook hier eerst naar jouw overtuigingen kijken. Ik was zelf meester in het wegjagen van geïnteresseerde potentiële opdrachtgevers (die mij zelf vroegen hoe ze met mij konden werken) omdat ik overtuigingen had op geld die mij weghielden van het creëren van de omzet die ik echt wilde. 


Ik nodig je graag uit met de stofkam door dit proces te gaan. Waar loopt het niet lekker en door welke overtuigingen komt dat? Dan heb je de sleutels in handen om het anders te gaan doen!

Veel plezier hiermee en vragen? Stel ze hieronder!


See & Be

Elsbeth

PS: als jij zover bent... dan zijn dit een aantal manieren waarop ik jou persoonlijk en in business verder kan helpen groeien. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.